România este statul membru UE unde vânzările online ale companiilor au înregistrat cea mai puternică scădere în 2021 comparativ cu 2020, în condiţiile în care la nivelul UE vânzările online ale companiilor au crescut ca urmare a pandemiei de coronavirus şi a restricţiilor de deplasare, arată datele publicate de Eurostat, citate de Agerpres.

Anul acesta, 19% dintre companiile din UE cu cel puţin 10 angajaţi au declarat că vânzările lor online au reprezentat cel puţin 1% din cifra totală de afaceri, în creştere cu un punct procentual comparativ cu 2020 şi cu şase puncte procentuale mai mult decât în 2010.

În România, doar 12% dintre companiile cu cel puţin 10 angajaţi au declarat că vânzările lor online au reprezentat cel puţin 1% din cifra totală de afaceri. Şi mai grav, vânzările online ale companiilor româneşti au scăzut comparativ cu 2020, când 18% dintre companiile româneşti cu cel puţin 10 angajaţi au declarat că vânzările lor online au reprezentat cel puţin 1% din cifra totală de afaceri. Este vorba de cea mai importantă scădere înregistrată în rândul statelor membre.

În contrast, Belgia şi Finlanda sunt ţările cu cele mai importante creşteri ale vânzărilor online ale companiilor, cu câte cinci puncte procentuale fiecare, 31% respectiv 24% dintre companiile cu cel puţin 10 angajaţi din aceste ţări declarând că vânzările lor online au reprezentat cel puţin 1% din cifra totală de afaceri.

La nivelul Uniunii Europene, Danemarca este ţara cu cel mai mare procent de companii cu vânzări online, 38% dintre companiile cu cel puţin 10 angajaţi declarând că vânzările lor online au reprezentat cel puţin 1% din cifra totală de afaceri. Urmează Irlanda şi Suedia, ambele cu 34%.

La polul opus, ţările cu cea mai mică pondere a companiilor cu vânzări online sunt: Luxemburg (9%), Bulgaria (10%), Franţa şi România (ambele 12%).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri