SAP, liderul mondial in furnizarea de solutii software pentru afaceri, a anuntat ca veniturile din software si servicii conexe obtinute in primul trimestru al anului, au fost de 1,52 miliarde euro, inregistrand o crestere de 9%, fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Veniturile totale ale companiei au ajuns la 2,2 miliarde euro in Q1, cu 6% mai mult fata de 2006. Profitul operational pe primul trimestru al lui 2007 a fost de 433 milioane euro, inregistrand o crestere de 6% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Profitul net pentru primul trimestru a fost de 310 milioane de euro, ducand la o crestere de 0,26 euro per actiune si o crestere de 10% fata de aceeasi perioada din 2006.

“Suntem incantati de rezultatele financiare ale primului trimestru. Am obtinut constant o puternica crestere a veniturilor din software si din serviciile conexe in toate regiunile in care suntem prezenti”, declara Henning Kagermann, CEO al SAP. “In continuare ne vom concentra atat pe marile corporatii cat si pe companiile mici si mijlocii”, a continuat Henning Kagermann.

Reprezentantii companiei estimeaza pentru 2007 o crestere a veniturilor din vanzarile de licente software si veniturilor obtinute din mentenanta de pana la 14% comparativ cu 2006.

In primul trimestru al lui 2007, SAP a rascumparat 9,6 milioane de actiuni la un pret mediu de 35,16 euro. Aceasta rascumparare de actiuni este comparabila cu cea din 2006, cand compania a rascumparat 10,1 milioane de actiuni in primele trei luni ale anului. Din totalul de actiuni rascumparate in primul trimestru al lui 2007, aproximativ 0,6 milioane de actiuni au fost folosite in programul SAP de compensare pe baza de actiuni.

Reprezentantii SAP au anuntat ca in urmatorii doi ani, compania va investi pana la 400 milioane euro pentru lansarea unei noi divizii de afaceri.

Compania are la ora actuala peste 38.000 de clienti in mai mult de 120 de tari. Aplicatiile SAP acopera o gama larga de solutii, de la cele proiectate pentru companii mici si mijlocii pana la suite de solutii pentru organizatii globale. Cu ajutorul platformei tehnologice de aplicatii si integrare SAP NetWeaver, aplicatiile software SAP permit companiilor din intreaga lume sa isi imbunatateasca relatiile cu clientii si partenerii, sa isi eficientizeze activitatea si sa obtina avantaje semnificative in cadrul intregii organizatii. Cu subsidiare in peste 50 de tari, compania este listata la burse precum Bursa din Frankfurt sau NYSE, cu simbolul “SAP”.

SAP Romania s-a infiintat in 2002, activitatea sa fiind concentrata pe vanzari si marketing precum si pe dezvoltarea versiunilor localizate ale solutiilor SAP. Cu o cota de piata de 28,3% in 2005 (conform IDC) si peste 200 de clienti in Romania, SAP este liderul pietei de solutii software pentru afaceri din Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri