Maguay: Pata locala de servere va ajunge anul acesta la 70 mil. de euro

Pata locala de servere va ajunge anul acesta la 70 milioane de euro, in timp ce segmentul de stocare (storage) va reprezenta aproximativ 35 milioane de euro, a declarat pentru Wall-Street Corvin Pughin, Commercial Manager directorul comercial al companiei Maguay, distribuitor si integrator de sisteme IT

Potrivit reprezentantului Maguay, piata romaneasca de stocare are prevazuta o crestere de cinci ori in perioada 2004-2008.

Compania Maguay Impex estimeaza pentru anul 2007 o crestere a cifrei de afaceri pana la 10 milioane de euro, cu 43% mai mult fata de 2006.

“Vedem o oportunitate de a ne dezvolta puternic anul acesta, iar rezultatele pe primul trimestru confirma planurile financiare pentru 2007”, ne-a declarat Pughin.

De asemenea, reprezentantii Maguay si-au propus in acest an este atingerea unei cote de 10% din piata locala a serverelor, ceea ce se traduce prin distribuirea si vanzarea a aproximativ 1.200 de unitati. Mai mult, compania tinteste 20% din piata serverelor integrate local

"Asistam la o crestere a segmentului de servere si echipamente de stocare pe piata locala si, in acelasi timp, la o reducere importanta a pretului de implementare a solutiilor, care face ca echipamentul IT de stocare sa fie accesibil inclusiv companiilor de dimensiuni mici si medii", au mai spus reprezentantii companiei Maguay.

Maguay a anuntat inceperea unor partneriate cu societatile Qlogic, Quantum si Dot Hill, cu ajutorul carora va putea oferi o infrastructura IT imbunatatita pentru companiile care proceseaza un volum mare de date in activitatea lor. Cele trei firme care vor fi reprezentate de Maguay in Romania produc medii de arhivare pe baza de hard-disk sau banda magnetica, servere si echipamente de retea care permit back-up rapid de date in conditii de securitate sporita.

Maguay este un producator si distribuitor local de solutii informatice, cu 45 de angajati si birouri in Bucuresti, Targoviste, Ploiesti si Constanta. Compania a realizat proiecte complexe de infrastructura IT pentru societati ca A&D Pharma si Interbrands. Compania a fost infiintata in anul 1997 de catre Pavel Pughin, directorul general al companiei, impreuna cu Eduard Pughin si Corvin Pughin.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri