Cele mai ieftine terenuri virtuale pe care ți le poți cumpăra în cele mai populare platforme de tip metavers sunt vândute cu aproximativ 11.000 de dolari.

În Sandbox și Decentraland, două dintre cele mai populare platforme de metavers, cele mai ieftine porțiuni de teren virtual se vând cu 3,7 ether și 3,46 ether, valorând conform cotației pe care o are criptomoneda undeva în jur de 11.700 de dolari și 11.000 de dolari, conform unui raport publicat de Fortune și citat de BusinessInsider.

Cele mai mici porțiuni de terenuri disponibile pentru a fi cumpărate în platformele digitale menționate mai sus au 96 de metri pătrați în Sandbox și 16 metri pătrați în Decentraland.

În luna martie a anului trecut, aceste porțiuni erau vândute cu sume de 10 ori mai mici. Terenurile virtuale se bucură de o mare popularitate în rândul investitorilor după ce au fost înregistrate tranzacții pentru anumite porțiuni ce se ridică și la milioane de dolari.

În platforma Sandbox, o porțiune de teren a fost vândută pentru suma record de 4,3 milioane de dolari. Un investitor a declarat pentru publicația internațională citată că portofoliul său imobiliar din lumea digitală valorează de 10 ori mai mult decât la momentul în care a cumpărat activele.

*Metaversul este văzut ca fiind următoarea etapă a Internetului. Concret, utilizatorii se vor conecta la o lume virtuală cu ajutorul unor dispozitive de tip VR sau AR și vor putea interacționa între ei sub forma unor avataruri.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri