Aplicatiile BlackBerry, disponibile pe aparatele altor producatori de telefoane mobile

Research In Motion (RIM) va permite si altor producatori de telefoane mobile sa ruleze aplicatiile BlackBerry, deschizandu-si piata pentru dezvoltatorii de aplicatii software

Compania va lansa, in vara, o noua versiune a suitei sale de aplicatii, bazata pe standardul Windows Mobile 6, care se va putea instala pe aparate compatibile cu Windows Mobile. Noul soft va permite aparatului accesul la functiile din reteaua BlackBerry, care includ e-mail, telefonie, calendar, agenda online, navigare web si mesagerie instantanee. De asemenea, softul va permite telefoanelor mobile sa ruleze aplicatii dezvoltate pentru platforma BlackBerry.

"Extinderea aplicatiilor BlackBerry catre un spectru mai larg de aparate portabile face parte din intentia RIM de a a oferi o platforma deschisa, care sa suporte standardele moderne al industriei de comunicatii mobile", a declarat potrivit NewsIn, presedintele Research In Motion, Mike Lazaridis.

Aparatele care vor rula noua suita de aplicatii se vor putea conecta la serviciile BlackBerry prin intermediul BlackBerry Enterprise Server, care este compatibil cu Microsoft Exchange, Novell GroupWise si IBM Lotus Domino.

Research In Motion, o companie canadiana de telecomunicatii mobile, a lansat in 1999 aparatul BlackBerry, care incorporeaza functii de e-mail, telefonie mobila, navigare web, mesagerie instantanee, modem pentru laptop, precum si aplicatii de birou compatibile cu Microsoft Office. Compania a anuntat ca, in aprilie 2007, serviciul online BlackBerry avea peste opt milioane de abonati in America de Nord. Produsele BlackBerry sunt prezente si in Romania, prin intermediul operatorilor de telefonie mobila, Vodafone si Orange.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri