Pionierii Netscape lanseaza o retea de continut gratuit

Pionierii Netscape Mike Homer si Marc Adreessen sunt din nou in arena, lansand o retea online asemanatoare cu TiVo pentru distribuirea si vizionarea televiziunii publice, radio si media.

Serviciul gratuit, numit Open Media Network, este initial destinat broadcaster-ilor traditionali si producatorilor independenti de filme, pentru a-si distribui munca pe net. Dar va permite si utilizatorilor obisnuiti sa-si publice fisierele.

Parte TiVo, parte Bit Torrent file swapping, reteaua pune continutul editorilor intr-o retea de distributie peer-to-peer, care ar putea ajuta la scaderea costurilor cu latimea de banda in mod substantial. Serviciul creaza apoi un director de programe asemanator cu cel TV, iar potentiali utilizatori il pot folosi pentru a gasi si a se abona pentru descarcari automate ale emisiunilor individuale.

Acesta serveste si ca publicitate pentru compania lui Homer de servicii de distributie de continut, Kontiki, care furnizeaza tehnologia retelei.

Open Media Network este una din cele cateva unelte aparute recent, care se adreseaza utilizatorilor pentru a publica sau gasi fisiere mari, in acelasi timp, organizand continutul intr-un format familiar. Podcasting pemite statiilor radio si utilizatorilor obisnuiti sa publice sau sa se aboneze la emisiunile radio descarcabile.

Activistii peer-to-peer Downhill Battle au lansat recent un software numit "BlogTorrent", care ajuta utilizatorii sa posteze fisiere mari pe blogurile si website-urile lor, utilizand tehnologia BitTorrent. Un student canadian a dezvoltat un program numit Videora care permite utilizatorilor sa gaseasca si sa se aboneze la continut video online, inclusiv emisiuni TV.

Pentru moment serviciul Open Media Network este gratuit.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri