Pionierii Netscape Mike Homer si Marc Adreessen sunt din nou in arena, lansand o retea online asemanatoare cu TiVo pentru distribuirea si vizionarea televiziunii publice, radio si media.
Serviciul gratuit, numit Open Media Network, este initial destinat broadcaster-ilor traditionali si producatorilor independenti de filme, pentru a-si distribui munca pe net. Dar va permite si utilizatorilor obisnuiti sa-si publice fisierele.

Parte TiVo, parte Bit Torrent file swapping, reteaua pune continutul editorilor intr-o retea de distributie peer-to-peer, care ar putea ajuta la scaderea costurilor cu latimea de banda in mod substantial. Serviciul creaza apoi un director de programe asemanator cu cel TV, iar potentiali utilizatori il pot folosi pentru a gasi si a se abona pentru descarcari automate ale emisiunilor individuale.

Acesta serveste si ca publicitate pentru compania lui Homer de servicii de distributie de continut, Kontiki, care furnizeaza tehnologia retelei.

Open Media Network este una din cele cateva unelte aparute recent, care se adreseaza utilizatorilor pentru a publica sau gasi fisiere mari, in acelasi timp, organizand continutul intr-un format familiar. Podcasting pemite statiilor radio si utilizatorilor obisnuiti sa publice sau sa se aboneze la emisiunile radio descarcabile.

Activistii peer-to-peer Downhill Battle au lansat recent un software numit "BlogTorrent", care ajuta utilizatorii sa posteze fisiere mari pe blogurile si website-urile lor, utilizand tehnologia BitTorrent. Un student canadian a dezvoltat un program numit Videora care permite utilizatorilor sa gaseasca si sa se aboneze la continut video online, inclusiv emisiuni TV.

Pentru moment serviciul Open Media Network este gratuit.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri