Microsoft raspunde acuzatiilor aduse de catre Comisia Europeana

Compania Microsoft a aratat ieri ca a raspuns acuzatiilor Comisiei Europene, conform careia ar fi stabilit preturi exagerate pentru produsele sale cu scopul de a descuraja potentialii competitori pe piata producatorilor de software pentru servere.

Compania a declarat, de asemenea, ca nu va cere o audiere a acuzatiilor, care-i pot aduce o noua amenda "Microsoft a confirmat trimiterea unui raspuns la criticile aduse de catre Comisia Europeana in data de 1 martie 2007, cu privire la preturile de licenta pentru programul de protocol al serverelor pentru grupuri de lucru", au declarat reprezentantii companiei potrivit NewsIn.

In martie 2004, Comisia Europeana a impus companiei o amenda record de 497 de milioane de euro ( 674 milioane de dolari) si i-a ordonat sa-si schimbe practicile de piata, in urma concluziei oficiale ca Microsoft nu a comunicat informatii necesare competitiei loiale altor firme producatoare de softuri pentru severe destinate afacerilor mici.

Microsoft a anuntat ca va cere taxe pentru eliberarea informatiilor privitoare la interoperabilitate, incat acestea fac parte din programul propriu de dezvoltare al companiei si sunt protejate prin licenta.

Dar Comisia Europeana a stabilit in luna martie a acestui an ca firmele concurente isi vor pune reciproc la dispozitie astfel de softuri, fie ca sunt sau nu protejate de licenta "In prezent, perspectiva Comisiei Europene este aceea ca nu exista vreo inovatie importanta in cadrul acestor protocoale", a spus Comisarul European pentru Concurenta Neelie Kroes, intr-un comunicat din martie 2007. "Prin urmare sunt nevoita sa reiau niste masuri formale pentru a ma asigura ca Microsoft isi indeplineste obligatiile in acest sens", a adugat Kroes.

Un purtator de cuvant al Comisiei Europene a anuntat cresterea cotei de piata la 75% pentru software-urile de server destinate firmelor mici produse de catre Microsoft, ceea ce sfideaza hotararea Comisiei Europene.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri