IBM va creste cu o treime dividendul trimestrial al companiei si va mari cu 15 miliarde dolari finantarea pentru programul de rascumparare a actiunilor sale, a anuntat IBM, ceea ce a urcat cu peste 4% cotatia actiunilor.

Castigurile pe actiune ale companiei ar putea creste in 2007 intre 12 si 14%, ca urmare a rascumpararii unei cote mai mari de actiuni, fara castigurile provenite din vanzarea recent-anuntata a afacerii cu imprimante a companiei, se spune in comunicatul IBM. Aceste estimari indica a crestere posibila a castigurilor cu 1-3% fata de cele anterioare.

Boardul International Business Machines Corp a anuntat ca va plati un dividend trimestrial in numerar de 40 centi/actiune, care va fi platit la data de 9 iunie, in crestere fata de cel de 30 centi/actiune platit in trimestrul anterior.

IBM a alocat suma de 15 miliarde dolari pentru rascumpararea de actiuni, care se adauga unui cuantum de aproximativ 1,4 miliarde dolari care a ramas la sfarsitul lunii martie dintr-un fond alocat anterior.

Analistii au estimat un castig de 6,74 dolari/actiune pentru 2007, care reprezinta o crestere cu 12,3% fata de suma de 6 dolari/actiune, care este castigul companiei pe 2006, potrivit Reuters Estimates.

Stirea a generat cea mai accentuata crestere a actiunilor IBM din ultimii trei ani si jumatate. Actiunile IBM au urcat cu 4,6%, la cotatia de 99,55 dolari/actiune, la inceputul sedintei bursiere de la New York Stock Exchange.

Reprezentantii companiei IBM au spus potrivit NewsIn ca ar putea face majoritatea rascumpararilor in urmatoarele luni. "Avem o flexibilitate financiara semnificativa ca sa ne putem folosi capitalul, pentru alimentarea cresterii prin investitii facute in achizitii si cheltuieli de capital si sa majoram castigurile actionarilor prin dividende si rascumpararea actiunilor", a spus seful IBM, Samuel Palmisano, citat de Reuters.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
evoMAG face echipă cu Glovo și promite să îți livreze produsele rapid
Setari Cookie-uri