Retailerul online Amazon.com a anuntat un profit net de 111 milioane de dolari in primele trei luni ale anului 2007, comparativ cu profitul de 51 de milioane de dolari, inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, ceea ce depaseste asteptarile companiei.

Vanzarile totale ale Amazon.com in primul trimestru din 2007 au fost de 3,02 miliarde de dolari, cu 32% mai mult decat cele 2,28 miliarde de dolari, cat a inregistrat compania in aceeasi perioada a anului trecut.

Reprezentantii Amazon.com estimeaza pentru al doilea trimestru din 2007 vanzari nete intre 2,7 si 2,85 miliarde de dolari.

Amazon.com, care vindea la inceput pe internet doar carti, si-a extins mai apoi gama de produse, iar, in ultima perioada, s-a orientat si catre alte segmente ale media digitale. in luna martie, compania a lansat un serviciu video la cerere prin care filmele si emisiunile disponibile pe site-urile de internet ale Amazon pot fi transferate si urmarite direct la televizor.

Amazon.com Inc., infiintata in 1995, este una dintre cele mai mari companii de comert electronic din lume. Compania detine site-uri dedicate pentru mai multe tari, printre care, SUA, Marea Britanie, Franta, China si Austria.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
aEURzInamiculaEURt din umbra: de ce se inchid sute de magazine in marile mall-uri