Fortech este una dintre companiile importante din România din zona de dezvoltare software ce furnizează servicii și produse pentru companii din zona de healthcare, automotive, financial, manufacturing. De anul trecut, compania a început să se concentreze și pe creșterea complexității serviciilor pe care le oferă, dar și noi linii de business. Din acest motiv, a creat o divize de investiții, Fortech Investments, prin care și-au propus să investească în noi afaceri și să fie un partener de business pentru startup-uri din zone diverse, scrie Futurebanking.ro.

Valentin Filip, Managing Director of Product Investments în cadrul Fortech Investments, a explicat care sunt motivele pentru care Fortech susține ecosistemul de startup-uri și cum funcționează divizia pe care o conduce.

Care este rolul Fortech Investments?

Divizia Fortech Investments a fost creată la începutul anului 2021 pentru a formaliza activitățile noastre investiționale care au început acum 5-6 ani. Prin această divizie ne dorim să sprijinim atât antreprenorii la început de drum, în căutarea unui cofondator tehnic, cât și startup-urile ce au deja tracțiune și sunt pregătite să scaleze businessul creat. Prin intermediul Fortech Investments facem investiții de capital, inițiem parteneriate de tip joint venture și investim în produse validate împreună cu experți din domeniile vizate. Ca și domenii de interes, menținem momentan deschiderea noastră pentru majoritatea oportunităților, favorizând domeniile pe care avem experiență deja din zona de dezvoltare software.

Ce presupun parteneriatele joint venture?

Zona de investiții reprezintă un domeniu unde colaborarea crește șansele de succes. Ne bucurăm că am reușit să colaborăm cu mulți jucători din piață pentru cele 11 investiții aprobate în anul 2021, deoarece ne dorim ca toate investițiile noastre să fie făcute în parteneria, unde noi venim cu experiența de dezvoltare de soluții software, cât și cu abilitatea de a oferi soluții concrete pentru companiile în care investim sau pe care le creăm în zone precum capacitatea de dezvoltare, marketing sau sales.

Citește materialul integral pe Futurebanking.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri