Raiffeisen Informatik, companie detinuta de Raiffeisen Group, va achizitiona, pana la sfarsitul lunii mai, doua companii romanesti de IT si vrea ca pana la finalul lui 2008 sa detina 10-15% din piata, a declarat directorul de dezvoltare, Adolf Gerard Formanek.
Reiffeisen Informatik tinteste ca, pana la sfarsitul anului 2008, sa ocupe 10-15% din piata romaneasca, iar pana in 2010 sa aiba o cota de 20% din piata, potrivit NewsIn.

"Nu intentionam sa facem in Romania achizitii dupa achizitii, ci vrem sa incepem un proces de parteneriat, daca cineva vrea sa fie cumparat de catre noi si are o solutie viabila, atunci o vom face", a mai spus Formanek. Nivelul investitei in acest an se ridica la circa 14 milioane de euro, a spus Formanek. Companiile ale caror nume nu au fost dezvaluite din motive de confidentialitate prevazute in contract fac parte din categoria medie a serviciilor IT.

Activitatile pe care Reiffeisen Informatik vrea sa le aiba in Romania cuprind toata paleta de outsourcing si management in IT. Pana la sfarsitul anului 2008, numarul de angajati se va ridica la circa 450, a declarat Formanek. Cele doua companii pe care austriecii vor sa le cumpere isi desfasoara activitatea la nivel national prin circa 50 de birouri.

"Faptul ca am ales Romania este simplu de ghicit: sunt o multime de firme din Austria prezente in aceasta tara si, al doilea motiv, este acela ca Austria este o piata mica, deja matura. Intentionam sa ne extindem in Europa de Est", a mai spus Formanek.

Reiffeisen Informatik mai este prezenta in Europa de Est si in Ungaria, Slovacia, cehia si chiar Rusia.Cei mai mari competitori pe piata romaneasca sunt companiile IBM, HP, Siemens Forte. Piata de servicii IT din Romania este estimata de reprezentanzul Raiffeisen Informatik la circa cinci miliarde de euro, insa a precizat ca o estimare exacta valorii pietei este foarte greu de facut.

Reiffeisen Informatik, al doilea mare jucator pe piata din Austria, este una dintre cele mai mari companii din domeniu. in tara de origine, compania a obtinut, in 2005, o cifra de afaceri de 390 de milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri