Companiile din domeniul serviciilor IT sunt nemultumite de lipsa unei strategii a Guvernului prin care Romana sa devina un mediu propice pentru dezvoltarea pietei de outsourcing, a declarat directorul general al Xerox Romania, Marius Persinaru.
"Este foarte pacat ca initiative pentru ca Romania sa devina o "noua Indie" sau "o noua Irlanda" in domeniul externalizarii serviciilor vin doar din partea jucatorilor privati. inca asteptam o strategie, o initiativa a statului, la nivel macroeconomic. Este un moment foarte prielnic pentru tara noastra, dar daca din partea guvernamentala nu se face nimic, cel tarziu anul acesta, noua ne e frica sa nu ratam momentul. S-ar putea ca in doi ani sa fie prea tarziu", a declarat directorul Xerox Romania, pentru NewsIn.

"Piata de outsourcing din Romania este foarte dinamica, din aceasta cauza nu poate fi evaluata, tot ce pot sa spun este faptul ca, la nivel mondial, se vorbeste despre valoarea pietei ca fiind de circa 200 de miliarde de euro", a mai spus Persinaru.

Xerox planuieste, pentru 2007, intrarea pe segmentul proceselor de sustinere pe zona serviciilor financiare interne pentru companii. Xerox va cunoaste anul acesta o dezvoltare pe pe toate segmentele de activitate depasind cresterea medie a pietei, a precizat directorul.

Compania Xerox a afisat un profit de 233 milioane dolari, respectiv 24 centi/actiune, in crestere fata de 200 milioane dolari, adica 20 centi/actiune, care reprezinta castigul companiei din perioada echivalenta din 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri