"Este foarte pacat ca initiative pentru ca Romania sa devina o "noua Indie" sau "o noua Irlanda" in domeniul externalizarii serviciilor vin doar din partea jucatorilor privati. inca asteptam o strategie, o initiativa a statului, la nivel macroeconomic. Este un moment foarte prielnic pentru tara noastra, dar daca din partea guvernamentala nu se face nimic, cel tarziu anul acesta, noua ne e frica sa nu ratam momentul. S-ar putea ca in doi ani sa fie prea tarziu", a declarat directorul Xerox Romania, pentru NewsIn.

"Piata de outsourcing din Romania este foarte dinamica, din aceasta cauza nu poate fi evaluata, tot ce pot sa spun este faptul ca, la nivel mondial, se vorbeste despre valoarea pietei ca fiind de circa 200 de miliarde de euro", a mai spus Persinaru.

Xerox planuieste, pentru 2007, intrarea pe segmentul proceselor de sustinere pe zona serviciilor financiare interne pentru companii. Xerox va cunoaste anul acesta o dezvoltare pe pe toate segmentele de activitate depasind cresterea medie a pietei, a precizat directorul.

Compania Xerox a afisat un profit de 233 milioane dolari, respectiv 24 centi/actiune, in crestere fata de 200 milioane dolari, adica 20 centi/actiune, care reprezinta castigul companiei din perioada echivalenta din 2006.