BenQ se scindeaza si devine Jia Da Corporation

BenQ planuieste sa isi schimbe numele in Jia Da Corporation si sa infiinteze o noua companie care va prelua marca BenQ, pentru a separa divizia de echipamente fabricate pentru alte companii de cea a produselor realizate sub nume propriu.

Presedintele consiliului de administratie, K.Y.Lee, a explicat ca produsele sub marca proprie reprezinta acum doar 30% din afacerile companii, restul venind de pe urma serviciului care ofera capacitate de productie pentru Dell, HP si alte companii americane, a anuntat site-ul IDG, consultat de NewsIn.

Corporatia BenQ are trei grupuri principale de afaceri - Digital Media, Mobile Communication si Integrated Manufacturing Service. Marca BenQ va fi utilizata in continuare pentru produse din grupurile Digital Media si Mobile Communication, care includ televizoarele LCD, monitoarele, perifericele pentru PC si telefoanele mobile.

Noua companie BenQ va fi infiintata in septembrie si va fi coordonata in intregime de catre Jia Da Corporation. Ambele societati vor fi conduse de K.Y.Lee.

BenQ este un producator taiwanez de calculatoare si echipament de telecomunicatii. Compania are peste 15.000 de angajati si are unitati de productie in Taiwan, China, Brazilia si Republica Ceha. Veniturile din 2005 ale grupului BenQ au depasit 12,36 miliarde de dolari americani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Telefoanele de serviciu: ce trebuie să luați în calcul înainte de a alege oferta
Setari Cookie-uri