Tranzacționarea de criptomonede a luat cu asalt lumea financiară, încă de la debuturile sale, în 2009. Monedele digitale câștigă tot mai multă popularitate în întreaga lume. Consultanții în investiții își pun pariurile pe câteva criptomonede sigure, însă există și tranzacții curajoase și o mulțime de investiții în criptomonede aflate abia la început de drum.

Dacă te interesează acest subiect și nu știi de unde să începi, iată cinci motive pentru care o investiție în acest domeniu ar putea fi una inspirată, indiferent dacă o inițiezi acum sau mai târziu:

Controlul asupra bunurilor

Natura în chintesență descentralizată a tranzacțiilor cu monezi virtuale îți conferă un oarecare control asupra propriilor bunuri și îți permite investiția, fără a implica un terț în proces. Valoarea bunurilor nu este condiționată de schimb sau de o eventuală a treia parte implicată, lucru care le permite investitorilor să obțină profituri maxime din cursurile de schimb dominante.

Activele deflaționiste

Bitcoin și alte monede virtuale populare precum Cardano sau Ripple au un stoc limitat, dacă putem să ne exprimăm astfel. Asta le transformă în active deflaționiste. Ce înseamnă acest lucru, pentru investitori? Că puterea de cumpărare crește într-o anumită perioadă de timp. Fiecare criptomonedă are un algoritm care limitează oferta ei totală.

Transparența și securitatea sistemelor

Criptomonedele sunt populare și datorită transparenței informațiilor, de altfel, verificabile în diferite surse, datorită tehnologiei. Dacă ai în plan să îți faci un cont platforma crypto, te poți asigura cu ușurință de securitatea pe care o oferă platforma vizată și chiar e indicat să verifici ce fel de beneficii oferă, în comparație cu alte platforme.

Investiții gândite pe termen lung

În ciuda volatilității și a fluctuațiilor care caracterizează piața criptomonedelor, investițiile în acestea sunt văzute, de cei mai mulți analiști, extrem de avantajoase pe termen lung. Acestea pot deveni cu ușurință o sursă rezonabilă de economii pentru vârsta pensionării sau îți pot asigura un venit sigur și necesar în eventualitatea unei crize economice bruște.

Tranzacții flexibile și independente

Accesul nelimitat, 24 de ore pe zi, șapte zile din șapte la platformele de tranzacționare pentru criptomonede transformă aceste active în unele extrem de flexibile. Cu alte cuvinte, poți face tranzacții în orice parte a zilei, indiferent de zi. În plus, există deja o serie de altcoins precum Ethereum, Dogecoin sau Stellar, al căror potențial de creștere determină tot mai mulți investitori să își diversifice portofoliile.

Înainte de a plonja în lumea criptomonedelor, este indicat și prudent să verifici această listă cu recomandări și contraindicații privind tranzacțiile cu monede virtuale:

  • Studiază cu atenție piața și informează-te conștiincios, verifică-ți sursele și nu te lăsa pradă informațiilor false care circulă despre criptomonede.
  • Ia în calcul riscurile asociate unei eventuale investiții în piața cripto și fii conștient de volatilitatea acesteia. Investește, efectiv, doar după ce ai înțeles cum funcționează tehnologia din spatele activelor.
  • Ține cont de rolul cererii în evoluția lichidității și a stabilității criptomonedelor. Cu cât cererea pentru o criptomonedă este mai mare, cu atât aceasta devine mai lucrativă pentru investitori.
  • Informează-te cu privire la reglementările criptomonedelor și asigură-te că furnizorii de servicii de tranzacționare la care apelezi respectă aceste normative.
  • Analizează limita stocului unei criptomonede înainte de a investi în ea. De exemplu, stocul Bitcoin este limitat la 21 de milioane.
  • Informează-te riguros cu privire la orice criptomonedă în care vrei să investești. Bitcoin este cea mai veche și cunoscută, însă există o serie de alte monede importante, care cunosc creșteri în prezent. Fiecare are propria lichiditate, care are un impact direct asupra fluctuațiilor prețului său.

Sursa foto: pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri