Profitul inregsitrat de Apple in primele trei luni ale anului a crescut cu 88%, pe fondul vanzarilor de MacBook-uri si iPod-uri, dar si al reducerii costurilor de productie, relateaza presa internationala.
Profitul net inregistrat in primul trimestru al anului a crescut pana la 770 milioane dolari, sau 87 centi pe actiune, cu mult peste nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, de 410 milioane dolari, sau 47 centi pe actiune.

Rezultatele au depasit cu mult propriile estimari ale Apple, gigantul IT fiind destul de precaut in acest sens si mizand pe un profit de 54-56 centi pe actiune (478-495 mil. dolari), precum si pe cele ale analistilor, care previzionasera un castig de 63 centi pe actiune (557 mil. dolari).

Venitul Apple din aceeasi perioada a crescut cu 21%, de la 4,3 miliarde dolari pana la 5,26 miliarde dolari, depasind, de asemenea, estimarile analistilor (5,17 miliarde dolari).

Apple, care a vandut peste 100 de milioane de iPod-uri in ultimii cinci ani, detine in prezent peste 70% din piata nord-americana a playerelor muzicale digitale. Magazinul sau online iTunes, ce comercializeaza si seriale si filme, a vandut peste 2,5 miliarde melodii de la lansarea sa.

In trimestrul care tocmai s-a incheiat, Apple a vandut 1,52 milioane de computere Macintosh si peste 10,5 milioane de iPod-uri, in crestere cu 36%, respectiv 24%, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Gigantul american a anuntat la inceputul acestei luni ca va amana lansarea ultimei versiuni a sistemului sau de operare Mac OS X, denumita Leopard, pentru a asigura succesul intarii pe piata, in luna iunie, a telefonului sau mobil iPhone.

Reprezentantii Apple mizeaza pentru iPhone pe un succes similar cu cel inregistrat de iPod. Peste un milion de consumatori s-au aratat interesati de telefonul produs de Apple, a precizat grupul de telefonie ATT, ce va fi distribuitorul exclusiv al modelului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri