Nintendo a consemnat un profit operational de 226,02 miliarde yeni (circa 1,4 miliarde de euro) in anul fiscal martie 2006-aprilie 2007, de peste doua ori mai mare fata de cel inregistrat in anul anterior, de 90,35 miliarde yeni.
In aceeasi perioada, vanzarile producatorului nipon au urcat cu 90%, la 966,53 miliarde de yeni (8,12 miliarde de dolari), iar castigul net a inregistrat o crestere de 77,2% pana la 174,3 miliarde yeni (peste un miliard de euro).

Echipamentul Wii si consola DS au reprezentat motoarele acestei cresteri care s-a finalizat cu rezultate finaciare record pentru grupul nipon.

Previziunile conducerii pentru acest an sunt la fel de optimiste, fiind anticipate vanzari de 1,14 mii de miliarde yeni (crestere de 18%) si un profit operational cu 20% mai mare, de 270 miliarde yeni.

Wii este in acest moment inaintea rivalilor PS3 (Sony) si Xbox 360 (Microsoft). In numai cinci luni de la lansarea sa pe piata (noiembrie 2006), consola celor de la Nintendo s-a vandut in 5,84 milioane de exemplare, pretul de 250 de dolari fiind cu mult sub cel al concurentilor sai directi: PS3 - 500 dolari cea mai ieftina versiune si Xbox 360 - 400 dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri