Oracle, cea mai mare companie de software pentru mediul enterprise din lume, a anuntat ca va achizitiona Lodestar Corporation, o companie de elita care furnizeaza solutii de contorizare si software pentru sectorul de utilitati. Miscarea subliniaza intentia companiei de a se extinde pe sectorul utilitatilor.

“Prin adaugarea produselor Lodestar in portofoliul sau, Oracle intentioneaza sa furnizeze cea mai complexa suita de sisteme operationale pentru toate segmentele din sectorul utilitatilor, combinand managementul contorizarii, profile de estimare a consumului, stabilire de preturi, marketing, vanzari, suport pentru clienti, facturare, analiza si management al retelelor, managementul fortei de munca, active si tranzactii business-to-business,” a spus Larry Hagewood, vicepresedinte si director general al diviziei Oracle Utilities Global Business Unit.

Tranzactia este supusa conditiilor aferente si se estimeaza ca se va finaliza in luna mai a anului acesta. Reprezentantii companiilor au refuzat sa ofere date financiare. Dupa finalizarea tranzactiei, angajatii Lodestar se vor alatura diviziei Oracle Utilities Global Business Unit.

“Oracle faciliteaza controlul asupra utilitatilor prin simplificarea infrastructurii acestora, oferind o privire mai realista asupra companiei prin eficientizarea proceselor si cresterea loialitatii si a satisfactiei clientului. Estimam ca solutiile noastre cumulate vor ajuta la transformarea utilitatilor in infrastructuri extrem de competitive care sa creeze avantaj competitiv pentru clientii nostri”.

“Pentru clientii, partenerii, actionarii si angajatii Lodestar, incepe o etapa interesanta in evolutia companiei”, a spus Chris Hamilos, Presedinte si CEO Lodestar.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Serviciile cloud trezesc inca teama intre IMM-urile romanesti