ProCA Romania, divizia de distributie IT a grupului RTC, va deveni distribuitor oficial al placilor de baza ABIT si al cardurilor grafice GainWard si estimeaza, pentru 2007, vanzari de 600.000 euro pentru aceste produse.

ProCA a obtinut distributia ABIT si GainWard pentru Romania incepand cu al doilea trimestru din 2007. "Pentru 2008 ne gandim sa ridicam cifra de afaceri pe brandurile ABIT si GainWard la aproximativ un milion de euro", a declarat in comunicat presedintele ProCA Romania, Sorin Stancu. In 2006, compania a vandut placi de baza si carduri grafice in valoare de 2,5 milioane de euro, iar, in 2007, valoarea se va aprecia cu aproximativ 40%, mai precizeaza comunicatul, potrivit NewsIn.

ABIT este unul dintre cei mai mari producatori pe segmentul placilor de baza, avand distributie in aproximativ 70 de tari. GainWard este o companie fondata in 1984 la Taipei, Taiwan si produce si distribuie carduri grafice in Asia, Europa si America. ProCA precizeaza ca produsele celor doua marci se adreseaza in special celor care sunt pasionati de jocurile pe calculator.

Compania ProCA Romania a incheiat 2006 cu o cifra de afaceri de 36 milioane euro si estimeaza pentru 2007 o cifra de 50 milioane euro pe fondul maririi retelei de distributie proprie si prin parteneri. Din totalul afacerilor de 36 de milioane de euro, 60% a fost realizat prin distributie directa, iar 40% prin parteneri (reselleri).

ProCA isi desfasoara activitatea pe piata romaneasca din 1995. Societatea a devenit membru RTC Holding in 2005, iar de anul trecut, ProCA este compania de distributie IT&C a grupului RTC.

RTC Holding BV a cumparat, anul trecut, 27% din capitalul social al distribuitorului de produse IT ProCA, de la fostul director al companiei, Cristian Falcutescu, care si-a lichidat in felul acesta intreaga participatie. RTC si-a majorat participatia la 87,99%. Asociatii au hotarat si revocarea lui Falcutescu din functia de administrator al companiei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si