Piata romaneasca de hardware de stocare bazat pe disc a fost, in 2006, de circa 35 de milioane de dolari, potrivit unui studiu al companiei de consultanta IDC, prezentat la Conferinta IDC Storage & Digital Data Centers.

Din valoarea totala a pietei de echipamente s-au vandut solutii de tip SAN in valoare de 25 milioane de dolari, solutii de tip DAS in valoare de 5 milioane de dolari si solutii de tip NAS in valoare de 3 milioane de dolari, informeaza NewsIn. In ceea ce priveste piata de software pentru stocare, cele mai cerute solutii sunt cele de backup si arhivare cu 59,4 % din piata, urmate de solutiile de tip SRM cu 15,2% din piata, solutiile de replicare cu 11,7%, alte solutii software 3-4%.

Capacitatea de stocare detinuta de organizatiile din Romania este estimata, in 2007, la aproximativ 4.000 de terabytes si va ajunge in 2010 la 11.000 de terabytes. Cei mai mari clienti pentru solutii de stocare de date in Romania sunt companiile de telecomunicatii si cele care ofera servicii financiare. IDC apreciaza ca sectorul public si cel de productie au in continuare un mare potential de dezvoltare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si