Veeam Software, companie care oferă soluții de backup, recuperare și management al datelor care oferă o protecție a acestora, a anunțat lansarea celei mai recente versiuni a produsului de tip Software as a Service (SaaS). Este vorba despre Veeam Backup pentru Microsoft 365 v6.

Această soluție le permite utilizatorilor să facă backup în siguranță în orice locație, inclusiv în locații proprii, într-un cloud hyperscale sau la un furnizor de servicii. Noile caracteristici ale v6 economisesc timp pentru departamentele IT datorită diminuării numărului de cereri de recuperare a datelor. În plus, costurile se reduc ca urmare a unor backup-uri mai eficiente.

„Veeam Backup pentru Microsoft 365 a înregistrat o creștere de 73% față de anul trecut, având 8,5 milioane de utilizatori care se bazează pe Veeam pentru a-și proteja datele Microsoft 365, inclusiv Exchange Online, SharePoint Online, OneDrive for Business și Microsoft Teams”, a declarat Danny Allan, CTO și vicepreședinte senior Product Strategy la Veeam.

50% dintre administratorii de backup și SaaS spun că ștergerile accidentale sunt principalul motiv pentru care securizează Microsoft 365, invocând timpul petrecut pentru restaurarea datelor utilizatorilor ca fiind o problemă din cauza frecvenței acestui tip de incidente.

Noua versiune Veeam Backup pentru Microsoft 365 v6 pune la dispoziția administratorilor IT un portal de restaurare de tip self-service, care le permite acestora să delege în siguranță recuperarea e-mailurilor, fișierelor și altele dintr-o singură locație centralizată. Scenariile de restaurare, cum ar fi simplele ștergeri accidentale cauzate de utilizatori, nu vor mai avea nevoie de asistența unui administrator IT. Acestea vor putea fi efectuate independent de către utilizatori și/sau delegate unui grup de operatori de restaurare, fără a fi nevoie de acces direct la serverul de backup. Astfel, se economisește timp și se menține, în același timp, securitatea administrativă.

În acest moment, cu peste 300 de milioane de licențe comerciale activei, datele Microsoft 365 sunt generate într-un ritm rapid, iar organizațiile păstrează din ce în ce mai multe multe date pe măsură ce politicile de arhivare evoluează. Astfel, companiile au acum nevoie să valorifice stocarea obiectelor digitale cu costuri reduse, pe măsură ce acumulează din ce în ce mai multe tipuri de proprietăți intelectuale în format electronic.

Veeam a adăugat o copie de backup pentru Amazon S3 Glacier, Glacier Deep Archive și Azure Archive, punând la dispoziție o copie secundară pentru stocare low-cost, pe termen lung, cu diverse opțiuni în ceea ce privește perioadele de retenție. Astfel, acești furnizori se alătură AWS S3, Azure Blob, IBM Cloud, Wasabi și altor furnizori compatibili cu S3 care erau deja incluși în versiunile anterioare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri