Cererea de camere digitale se va reduce in urmatorii ani deoarece piata intra intr-o faza de maturitate si va incepe sa se micsoreze in jurul anului 2011, a anuntat asociatia de cercetare International Data Group (IDG).

Livrarea de camere digitale au crescut cu 15% in 2006 la nivel mondial, datorita cererii puternice de modele performante si a celei de pe pietele emergente, dar se estimeaza o scadere de opt procente in 2007 si o micsorare a pietei in 2011, a informat IDC, potrivit NewsIn.

"Estimam o incetinire a vanzarilor, din cauza unei saturari complete a pietelor, care va duce la o reducere a afacerii in 2011", a spus analistul de la IDC, Christopher Chute. In ceea ce priveste livrarile de modele digitale single-lens reflex ( DSLR), destinate in special fotografilor profesionisti sau entuziastilor, se estimeza ca acestea vor ramane la un flux puternic, cu o crestere probabila medie de aproximativ 9%, respectiv la un numar de 8,5 milioane de exemplare in 2011, a spus IDC.

Livrarile globale de aparate foto DSLR au sarit de 39%. Companiile japoneze Canon Inc. si Nikon Corp. controleaza mai mult de 80% din piata mondiala a aparatelor foto DSLR

Printre liderii pietei pentru camere digitale se numara Sony, Olympus si Fujifilm Holdings. Compania sud-coreana Samsung Electronics a trecut in perioada 2006-2007 pe locul al cincilea mondial de pe al noualea in 2005, pe cand Eastman Kodak a fost pe locul al treilea, dar a pierdut valoarea actiunilor inregistrata in urma cu un an, a aratat IDC.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
F64 vrea vanzari cu 30% mai mari la editia Black Friday 2014