Grupul suedez Ericsson, cel mai mare furnizor de echipamente pentru retelele de telefonie mobila din lume, a anuntat o majorare a castigurilor obtinute in primul trimestru al 2007, cu putin sub estimarile pietei, reiterand obiectivele financiare pentru anul curent.

Directorul executiv al grupului suedez, Carl-Henric Svanberg, a declarat ca Ericsson continua sa preia cota de piata de la rivalii sai, informeaza NewsIn, citand Reuters. Ericsson a anuntat ca in primul trimestru al 2007 a inregistrat un profit inainte de plata taxelor de 8,26 miliarde coroane suedeze (1,23 miliarde dolari), in crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand obtinuse 6,68 miliarde coroane suedeze.

Un grup de 32 de analisti estimase pentru Reuters ca profitul inainte de plata taxelor ce va fi inregistrat de Ericsson in primul trimestru al 2007 se va ridica la 8,38 miliarde coroane. Grupul suedez mizeaza in continuare pe crestere generata pe piata serviciilor profesionale, aici fiind incluse serviciile Ericsson de administrare a retelelor, precum si alte servicii.

"Am incheiat un an trimestru cu rezultate bune si cu o majorare a cotei de piata, intr-un mediu stabil de crestere economic", a declarat Svanberg intr-un cominicat. Acesta a adaugat ca cele mai mari vanzari au fost inregistrate pe piata din Europa occidentala precum si pe fondul unor mai proiecte de infrastructura derulate in Europa centrala si de vest, Orientul Mijlociu, Afria si Asia Pacific.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si