Microsoft a anuntat o majorare cu 65% a profitului inregistrat in al treilea trimestru al anului fiscal 2006/2007, depasind estimarile pietei pe fondul cererii peste asteptari pentru noul sau sistem de operare, Windows Vista.

Microsoft a raportat un profit net de 4,93 miliarde dolari, sau 50 de centi pe actiune in al treilea trimestru al anului fiscal 2006/2007, care a luat sfarsit la 31 martie, depasind rezultatul obtinut in aceeasi perioada a anului trecut, de 2,98 miliarde dolari, sau 29 centi pe actiune. Veniturile totale inregistrate in perioada ianuarie - martie 2007 au crescut cu 32%, pana la 14,4 miliarde dolari.

"Cererea pentru sistemul Vista sta la baza acestor rezultate", a declarat un analist al Fort Pitt Capital Group. Aceasta a adaugat ca grupul informational si-a stabilit "obiective rezonabile pentru anul 2008, lucru care le ofera destul spatiu de manevra".

Grupul american mizeaza pe succesul ultimelelor versiuni ale celor mai importante programe ale sale, Windows si Office, sperand ca acestea vor fi motoarele de crestere ale companiei si in urmatorii ani.

Windows si Office genereaza peste jumatate din veniturile obtinute de Microsoft, contribuind intr-o proportie si mai covarsitoare la profit. Chris Liddell, directorul financiar al Microsoft, a marturisit ca vanzarile Vista au depasit chiar si propriile estimari cu 300-400 milioane de dolari.

"Acest produs a fost foarte bine primit si chiar daca se afla doar la inceput, evolutia sa este incurajatoare", a mai declarat Liddell, citat de presa internationala.

Microsoft estimeaza ca in anul fiscal urmator ce va incepe in iulie 2007, va beneficia de castiguri pe actiune intre 1,68-1,72 dolari pe actiune, echivalentul unor venituri de 56,5 - 57,5 miliarde dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si