Elon Musk, liderul Tesla şi cel mai bogat om din lume, a anunţat sâmbătă pe Twitter că "se gândeşte serios" la construirea unei noi platforme de socializare, relatează Reuters.

Musk a răspuns la întrebarea adresată de un utilizator Twitter dacă ar lua în considerare construirea unei platforme de social media pe baza unui algoritm open source care ar prioritiza libertatea de exprimare şi unde propaganda ar fi minimă, conform Agerpres.ro.

Liderul Tesla, un utilizator prolific al Twitter, a criticat în ultima vreme platforma de social media şi politicile acesteia. El a afirmat că platforma subminează democraţia prin nerespectarea principiilor libertăţii de exprimare.

Mesajul său vine la o zi după ce a lansat un sondaj pe Twitter în care îi întreabă pe utilizatori dacă sunt de părere că această platformă de social media aderă la principiul libertăţii de exprimare, sondaj la care peste 70% au votat "nu".

"Consecinţele acestui sondaj vor fi importante. Vă rog să votaţi cu atenţie", a spus el vineri.

Dacă Elon Musk va decide să meargă mai departe cu crearea unei noi platforme de socializare, el s-ar alătura unui număr tot mai mare de companii tehnologice care se poziţionează drept campioni ai libertăţii de exprimare şi care speră să atragă utilizatorii ce simt că opiniile lor sunt reprimate pe platforme precum Twitter, Facebook şi YouTube.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri