O cercetare XTB arată că investitorii în criptomonede nu sunt neapărat tineri, profilul lor fiind destul de similar cu cel al unui investitor clasic.

Investitorul tipic în monede virtuale este un bărbat de 34 de ani care efectuează în medie 5 tranzacții crypto pe suport CFD pe an. De obicei, folosește aplicația mobilă pentru tranzacționare, iar durata medie în care deține un astfel de instrument financiar este de 3 zile și 21 de ore, reiese dintr-un studiu realizat de casa de brokeraj pe bursele internaționale XTB.

În cadrul acestui studiu, XTB a analizat profilul investitorilor în monede virtuale, din mai multe țări europene, în perioada ianuarie – octombrie 2021, și l-a comparat cu cel al investitorilor mai clasici.

Citește și: Studiu: Monedele tradiționale ar putea dispărea în dauna monedelor digitale în următorii 5-10 ani

Ce vârste au investitorii în crypto

„Există o opinie generalizată și predominantă că doar tinerii sunt interesați de criptomonede dar cel puțin datele noastre arată că nu este tocmai adevărat. De fapt, vârsta medie a unui client interesat de crypto este foarte asemănătoare cu cea a unui investitor clasic, indiferent cu ce clasă de active și-a început călătoria investițională”, explică Irina Cristescu, General Manager XTB România.

Procentul de femei printre investitorii în criptomonede, în funcție de țară:

Printre investitorii crypto se numără atât tinerii (cei mai tineri au 18 ani), cât și cei mai în vârstă. Cea mai în vârstă persoană care investește în criptomonede la XTB are 89 de ani. Iar trei din patru investitori care efectuează tranzacții cu crypto CFD au mai puțin de 43 de ani.

Merită menționat procentul femeilor din grupul de investitori crypto, la nivel european. Ele constituie 9,6% din totalul investitorilor din acest segment. Cel mai mare procent de femei care investesc în crypto apare în România, unde reprezintă 12% din totalul investitorilor. Situația din România este similară cu cea din Marea Britanie și Portugalia, unde procentul de femei în rândul investitorilor crypto este de aproximativ 10%.

Care au fost cele mai populare criptomonede

Dintre toți investitorii, care au efectuat tranzacții în 2021, aproape o treime au făcut cel puțin o tranzacție cu monede virtuale. Această pondere este mai mare în Republica Cehă, Portugalia, Spania, România și mai scăzută în Slovacia și Italia.

În cazul criptomonedelor care sunt tranzacționate în timp real 24/7, timpul și ușurința cu care se realizează o tranzacție sunt deosebit de importante. De aceea, aplicațiile care permit tranzacționarea de pe telefoane mobile, oriunde și oricând, au o popularitate în creștere.

Criptomoneda aleasă cel mai frecvent de către investitorii XTB în 2021 a fost Ethereum (33%), urmată de Bitcoin (17%) și Ripple (13%)

Sursa foto: XTB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri