Romania ramane sub monitorizarea autoritatilor SUA pentru ca pirateria pe internet s-a intensificat din cauza slabei reglementari a drepturilor intelectuale si a retelelor de cartier, desi colaborarea dintre autoritati si sectorul privat s-a imbunatatit, se arata in raportul Departamentului de Stat.

Raportul administratiei Bush publicat pe pagina de internet a Departamentului de Stat mentioneaza ca pirateria pe disc optic a scazut anul trecut in Romania, insa cea pe internet a crescut. Statele Unite incurajeaza Romania sa isi mareasca eforturile de imbunatatire a respectarii drepturilor intelectuale, inclusiv sa se asigure ca inculparile sunt formulate la timp si ca tribunale pun in aplicare sentintele impotriva rau-facatorilor, potrivit NewsIn.

Administratia Bush a publicat o lista de monitorizare cu nivel redus, care include 31 de tari, printre care si Romania, indicand ca preocuparile cu privire la violarea drepturilor intelectuale in aceste state nu garanteaza un grad ridicat de supraveghere. Celelalte tari incluse in aceasta lista sunt Belarusia, Belize, Bolivia, Brazilia, Canada, Columbia, Costa Rica, Republica Dominicana, Ecuador, Guatemala, Ungaria, Indonezia, Italia, Jamaica, Coreea de Sud, Kuwait, Lituania, Malaezia, Mexic, Pakistan, Peru, Philippines, Polonia, Arabia Saudita, Taiwan, Tajikistan, Turkmenistan, Uzbekistan si Vietnam.

Un numar 12 state au fost catalogate de administratia Bush ca fiind prioritare, deoarece masurile de protectie a producatorilor americani de muzica, filme si din alte activitati de copyright au esuat in fata pirateriei care este larg raspandita in tarile respective. Potrivit raportului Depratamentului de Stat, cunoscut si sub numele de "Special 301 Report", lista prioritara de monitorizare cuprinde 12 state printre care China, Rusia, Argentina, Chile, Egipt, India, Israel, Lebanon, Tailanda, Turcia, Ucraina si Venezuela.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si