IBM a concediat 1.315 de angajati din SUA si a renuntat la serviciile unui numar neprecizat de consultanti colaboratori, masura facand parte din strategia globala a corporatiei de redistribuire a resurselor, a anuntat asociatia sindicala Alliance IBM, citata de IDG News.

Restructurarea a afectat angajatii din departamentele "Global Account Delivery" si "Global Network Services Delivery", dar si din cele de servicii de consultanta de management si intregrare IT. Cele mai multe posturi desfiintate faceau parte din filiale ale IBM din statele New York, Connecticut, Colorado si Kentucky.

IBM anuntase, intr-un raport publicat la mijlocul lunii aprilie, ca doreste sa faca mari reduceri de personal anul acesta. Masura face parte dintr-un plan anuntat cu doi ani in urma, cand IBM declarase ca doreste sa renunte la circa 10.000 de angajati din centrele de cost ale companiei din intreaga lume.

"Disponibilizarile fac parte din efortul constant al companiei de a redistribui forta de munca catre zone cu potential sporit de crestere economica", a declarat purtatorul de cuvant al IBM, John Bukovinsky.

IBM anuntase luni ca va angaja, in urmatorii trei ani, un numar de 500 de oameni in statul american Indiana.

Conform raportului anual al companiei, IBM avea, la sfarsitul anului trecut, 355.766 de angajati in intreaga lume.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Topul celor mai scumpe orase din lume in 2019