Clearview AI, o companie controversată ce folosește inteligența artificială pentru recunoașterea facială, este în spatele deciziei guvernului ucrainean de a folosi această tehnologie pentru recunoașterea victimelor cauzate de război.

Tehnologia este folosită pentru cazurile concrete de victime ce nu mai pot fi identificate, transmite publicația BBC, oferind cazul concret al unei victime din Harkov, despre care autoritățile ucrainene nu aveau niciun fel de informații cu excepția unui tatuaj.

Astfel, s-a apelat la tehnologia oferită de Clearview AI, o companie care a colectat miliarde de fotografii de pe platforme de socializare precum Facebook sau Twitter pentru a crea o bază de date enormă cu ceea ce Hoan Ton-That, CEO-ul companiei, a denumit "un motor de căutare pentru fețe".

"Funcționează exact ca Google", a declarat aceasta, conform sursei citate. "Doar că, în loc să tastezi cuvinte sau text, utilizatorul încarcă imaginea unei fețe".

Asta nu înseamnă însă că Clearview AI nu s-a lovit de probleme legale, atât Facebook cât și Google, Twitter sau YouTube cerând companiei să înceteze să mai folosească respectivele fotografii.

Uimitor este însă și faptul că pot fi găsite inclusiv persoane care nu au conturi pe rețelele de socializare, lucru care poate fi realizat prin căutări contextuale pe profilurile prietenilor sua chiar ale rudelor persoanelor respective.

Sursa foto: Shutterstock / Peshkova

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri