Actionarii Alcatel Romania au aprobat in cadrul adunarii generale modificarea denumirii companiei in Alcatel Lucent - Romania, ca urmare a fuziunii dintre Alcatel si Lucent, potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial, informeaza de NewsIn

Fuziunea intre Alcatel si Lucent s-a finalizat, in mod oficial, pe 1 decembrie 2006, dupa ce presedintele american George W. Bush si-a dat acordul, punand insa conditia ca Lucent sa-si garanteze independenta activitatilor in cadrul Apararii. In 30 noiembrie, primul consiliu de administratie ratificase noua entitate Alcatel-Lucent. Directorul de la Alcatel, Serge Tchuruk, a devenit presedintele consiliului de administratie, iar directorul american a Lucent, Patricia Russo, a fost numita director general.

Cele doua companii au decis sa fuzioneze la nivel global inca din luna aprilie 2006, noua entitate devenind unul din cel mai mari furnizori de echipamente si servicii pentru comunicatii fara fir din lume.

Ambele companii desfasoara activitati in Romania, unde au castigat mai multe contracte de infrastructura. Lucent a construit reteaua operatorului Zapp Mobile, folosind tehnologia CDMA, iar Alcatel a furnizat pentru Caile Ferate Romane mai multe sisteme de siguranta a infrastructurii feroviare.

Insa, doar Alcatel are o subsidiara in Romania, care coordoneaza activitatea grupului in alte zece tari din sud-estul Europei, inclusiv tarile balcanice, Grecia si Cipru. Compania a avut anul trecut o cifra de afaceri de 150 milioane de euro, in crestere cu 15% fata de anul precedent. Vanzarile totale ale Alcatel Romania din 1991, cand a intrat pe piata, au atins 1,5 miliarde de euro, conform datelor facute publice de companie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si