GECAD ePayment a lansat un serviciu online de administrare a distribuitorilor, destinat dezvoltatorilor de software care vand produse pe internet prin intermediul retelelor proprii de comercianti.

myAvangate reprezinta o solutie integrata de management automatizat al canalului de vanzari, care isi va face cunoscuta prezenta in mai multe tari, prioritara fiind Romania, a anuntat un comunicat al companiei. Prin acest serviciu, un producator de software poate gestiona online, cu resurse umane minime, intreg procesul de vanzari, incepand cu urmarirea dinamicii resellerilor si managementul licentelor, mergand pana la controlul comenzilor, facturilor, discounturilor si platilor.

Majoritatea producatorilor de software se concentreaza in principal pe etapa de constructie si de licentiere, iar procesul de vanzari este fie secundar, fie gestionat ineficient. “Forta de vanzari din companiile de software ar trebui sa isi canalizeze eforturile catre identificarea oportunitatilor si dezvoltarii ulterioare, nu numai pe mentinerea afacerii deja existente – livrarea produselor, a codurilor de acces, supervizarea comenzilor si a platilor, sau completarea unor rapoarte imense”, spune Carmen Sebe, CEO GECAD ePayment, intr-un comunicat al companiei.

“Credem ca in Romania myAvangate poate juca un rol foarte important - acela de a stimula o abordare inteligenta a afacerilor in software. Romania a fost promovata pana acum ca locatie perfecta pentru outsourcing, fapt care a condus la deschiderea a numeroase centre de suport (call-centers) si la inmultirea companiilor dezvoltatoare de aplicatii in sistem lohn, toate acestea ducand la descurajarea antreprenoriatului in domeniul software”, considera Radu Georgescu, Presedinte GECAD Group.

In Romania exista aproximativ 1000 de companii dezvoltatoare de software, majoritatea acestora functionand ca parteneri outsource pentru nume mari internationale. “Orientarea catre dezvoltarea de software original, propriu, este o politica mult mai profitabila pe termen lung pentru firmele romanesti. Dar pentru aceasta spiritul antreprenorial trebuie stimulat, iar micii antreprenori trebuie ajutati sa isi dezvolte afacerile”, mai spune Radu Georgescu.

Modul de functionare myAvangate este construit pe baza know-how-ului pe care GECAD ePayment il detine in domeniul dezvoltarii si distributiei de software, perfectionat in urma feedback-ului si nevoilor de business ale clientilor care au testat deja solutia. Lansarea comerciala oficiala myAvangate a avut loc pe 27 aprilie la Moscova in cadrul celei de treia editii a ISDEF, una dintre cele mai importante conferinte internationale dedicate producatorilor independenti de software.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Veeam: Cautam un nou spatiu in Romania, pentru 250 de oameni