Conform cercetarilor efectuate de compania IDC, Oracle este lider international pe piata de software a sistemelor de gestiune a bazelor de date relationale.

Cota de piata Oracle a crescut in 2006 cu 14,7% fata de rezultatele din 2005, Oracle avand acum o cota de piata de 44,4%, cu mult inaintea competitorilor sai pe acest segment. Urmatorul competitor este IMB, cu o cota de piata de 21,2%, locul trei ocupandu-l Microsoft, cu 18,6% din piata. In total, piata internationala a sistemelor de gestiune a bazelor de date relationale a crescut cu 14,3% in 2006, potrivit raportului IDC.

“Concluziile cercetarilor IDC arata din nou faptul ca Oracle este cea mai populara companie in domeniul bazelor de date, avand o cota de piata de peste doua ori mai mare decat urmatorul sau competitor”, a spus Willie Hardie, vicepresedinte Database Product Marketing, Oracle. “Clientii isi consolideaza aplicatiile tranzactionale si de Business Intelligence pe servere si o infrastructura de tip grid la costuri reduse, disponibile 24 de ore din 24, 7 zile pe saptamana, care pot fi scalate cu usurinta la cerere. Caracteristicile de auto-coordonare ale bazelor de date Oracle fac ca organizatiile de toate marimile sa isi poata indeplini cu usurinta obiectivele si sa transforme informatiile intr-un avantaj de business”.

Succesul Oracle se datoreaza atat cererii pentru baze de date cat si scaderii pretului unitar pentru stocare, potrivit lui Carl Olofson, research vice president, Application Development and Deployment, IDC.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri