IDC: Oracle, lider international pe piata bazelor de date relationale

Conform cercetarilor efectuate de compania IDC, Oracle este lider international pe piata de software a sistemelor de gestiune a bazelor de date relationale.

Cota de piata Oracle a crescut in 2006 cu 14,7% fata de rezultatele din 2005, Oracle avand acum o cota de piata de 44,4%, cu mult inaintea competitorilor sai pe acest segment. Urmatorul competitor este IMB, cu o cota de piata de 21,2%, locul trei ocupandu-l Microsoft, cu 18,6% din piata. In total, piata internationala a sistemelor de gestiune a bazelor de date relationale a crescut cu 14,3% in 2006, potrivit raportului IDC.

“Concluziile cercetarilor IDC arata din nou faptul ca Oracle este cea mai populara companie in domeniul bazelor de date, avand o cota de piata de peste doua ori mai mare decat urmatorul sau competitor”, a spus Willie Hardie, vicepresedinte Database Product Marketing, Oracle. “Clientii isi consolideaza aplicatiile tranzactionale si de Business Intelligence pe servere si o infrastructura de tip grid la costuri reduse, disponibile 24 de ore din 24, 7 zile pe saptamana, care pot fi scalate cu usurinta la cerere. Caracteristicile de auto-coordonare ale bazelor de date Oracle fac ca organizatiile de toate marimile sa isi poata indeplini cu usurinta obiectivele si sa transforme informatiile intr-un avantaj de business”.

Succesul Oracle se datoreaza atat cererii pentru baze de date cat si scaderii pretului unitar pentru stocare, potrivit lui Carl Olofson, research vice president, Application Development and Deployment, IDC.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Călătoriile în lumea post-COVID-19: Investiție de 300.000 de euro pentru Questo
Setari Cookie-uri