Comisia IMCO(Internal Market and Consumer Protection Committee) din Parlamentul European a votat în favoarea unei directive ce prevede folosirea unui încărcător universal pentru dispozitivele electronice portabile la nivelul Uniunii Europene.

După votul favorabil dat de către comisia menționată anterior, directiva merge la vot în plenul Parlamentului European, ce se va desfășura luna următoare. Ea își propune să reducă poluarea cauzată de către deșeurile electronice, dar și să facă mai ușoară viața posesorilor de dispozitive electronice de dimensiuni mici și medii precum telefoane, tablete sau camere de fotografiat.

Nu vei mai avea nevoie de un nou încărcător și cablu de fiecare dată când îți schimbi telefonul, tableta, camera, căștile sau boxa portabilă. Fiecare dispozitiv de acest fel va trebui să fie echipat cu un port de încărcare de tip USB-C, indiferent de producător.

De asemenea, membrii Parlamentului European doresc să aducă schimbări și în ceea ce privește prezentarea produselor, respectiv menționarea clară a opțiunilor de încărcare și dacă includ sau nu un încărcător în cutie, astfel încât consumatorii să știe ce cumpără.

O astfel de măsură, odată implementată, ar avea un impact puternic asupra companiei Apple, care continuă să mizeze pe propriul tip de încărcător, în timp ce competitorii ei au implementat deja porturile USB-C.

Sursa foto: Sozina Kseniia / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri