Grupul AIG preia compania bulgara de telecomunicatii BTC

O divizie de investitii a grupului american de asigurari AIG va prelua controlul celei mai mari companii de telecomunicatii din Bulgaria, BTC, aceasta tranzactie fiind cea mai mare achizitie privata din Bulgaria, a anuntat joi compania BTC.

Magnatul islandez Thor Bjorgolfsson a acceptat sa vanda participatia sa de 65% din BTC grupului AIG Global Investment Group (AIGGIG) pentru suma de 1,08 miliarde euro (1,47 miliarde dolari), informeaza NewsIn, consultand Reuters. "Credem ca aceasta achizitie este cea mai mare preluare privata din Bulgaria", a declarat BTC in anuntul trimis bursei din Sofia.

AIGGIG, care administreaza active in valoare de peste 687 miliarde dolari, ar putea achizitiona alte 25% din BTC, conform acordului semnat, a afirmat BTC.

"Suntem atrasi de perspectivele de crestere, amprenta la nivel national, echipa de administrate care este una cu rezultate bune. Achizitionarea grupului BTC se potriveste strategiei noastre de investitii in aceasta regiune, caracterizata prin crestere economica substantiala", a declarat un responsabil de la AIG Capital Partners, Pierre Mellinger.

Grupul BTC, care controleaza si al treilea operator bulgar de telefonie mobila, a estimat o scadere cu 16% a profitului net in 2007, pana la 111,6 milioane leva (77,71 milioane dolari) din cauza cresterii concurentei si a scaderii preturilor.

Profitul net al BTC a scazut cu 5,3% in primul trimestru al 2007, pana la 42,6 milioane dolari din cauza cresterii costurilor operationale si de amortizare, chiar daca venitul s-a majorat cu 1,2% pana la 255 milioane leva fata de aceeasi perioada a anului trecut, reiese din raportul financiar emis de companie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri