Autodesk, lider mondial in domeniul productiei de software pentru proiectarea asistata, a anuntat semnarea acordului de preluare a 100% din actiunile companiei c-plan AG.

Firma de prestigiu european ce activeaza in domeniul sistemelor geografice informationale, c-plan furnizeaza solutii software GIS unui numar de peste 2.000 de utilizatori din cadrul a 700 de municipalitati sau companii din sectorul utilitatilor publice.

Compania c-plan are cartierul general stabilit la Gümligen - Elvetia si este producatorul platformei TOPOBASE™ pe care au fost dezvoltate aplicatii geospatiale si solutii de management al documentelor.

Pretul de achizitie al pachetului majoritar pentru actiunile c-plan a fost estimat la 18 milioane de dolari, la care se vor adauga mijloacele fixe nete.
Autodesk va oferi solutiile c-plan pe principalele piete europene si va continua sa acorde suport tehnic utilizatorilor de software TOPOBASE™.

De asemenea, Autodesk intentioneaza sa incorporeze expertiza companiei c-plan in procesul de dezvoltare a propriilor solutii de gestiune, a documentelor, ce vor fi concepute in acord cu standardele deschise ale industriei si cu functiile programelor Autodesk Map 3D si Autodesk MapGuide.