Dell lanseaza laptopuri cu unitati de stocare de tip flash

Dell aduce pe piata laptopuri cu unitati de stocare de tip flash (SSD) in loc de drive-uri hard-disk (HDD), care sunt de doua ori mai rezistente la socuri decat echipamentele mecanice, a anuntat compania intr-un comunicat.

Dispozitivele solid state (SSD) oferite de Dell sunt produse de compania SanDisk si au o capacitate de stocare de 32GB. Noile drive-uri au aceeasi forma si marime ca si dispozitivele HDD si utilizeaza aceiasi conectori pentru integrarea in sistemele existente.

Spre deosebire de hard-disk-urile traditionale, care utilizeaza platane rotative si capete de citire/scriere, echipamentele SSD nu includ piese in miscare. Dell estimeaza ca drive-urile SDD reduc de trei ori si jumatate probabilitatea defectiunilor in comparatie cu drive-urile mecanice standard. Potrivit analistilor companiei Gartner, pana la 45% din totalul problemelor de functionare ale sistemelor notebook sunt cauzate de defectarea hard-disk-urilor.

Dell este unul dintre cei mai importanti furnizori globali de sisteme si servicii IT si se situeaza pe pozitia 34 in topul Fortune 500.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
WhatsApp, Messenger și Instagram vor fi comasate. Cum va arăta noua aplicație
Setari Cookie-uri