Nokia Siemens Networks va concedia 3.000 de angajati

Compania mixta Nokia Siemens Networks va concedia aproape 3000 de angajati din Germania si Finlanda de-a lungul urmatorilor trei ani, a anuntat un cotidian finlandez, potrivit NewsIn.

Compania mixta Nokia Siemens Networks, controlat in mod egal de Nokia si Siemens, planuieste realizarea unor economii in valoare de 1,5 miliarde de euro ( 2,05 miliarde de dolari) pana in 2010 si reducerea a aproximativ 10-15% din personalul de 60 000 de angajati pe care ii are in prezent la nivel international.

Cele mai multe concedieri vor fi facute in Finlanda si Germania , pentru ca in aceste tari joint venture-ul are mai multe functii analoge, a spus cotidianul Helsingin Sanomat. Ziarul spune de asemenea ca restructurarile din cele doua tari operate de catre Nokia Siemens Networks sunt cele mai mari de pana acum raporate la numarul de angajati. Aceasta inseamna ca in Finlanda se vor reduce mai mult de 1.500 de posturi din aproximativ 10.000, iar in Finlanda vor fi concediati cel putin 1.800 de oameni.

Hesingin Sanomat a mai spus ca Nokia Siemens Networks urmeaza sa detalieze problema reducerilor de personal in luna mai. Un purtator de cuvant al Nokia Siemens Networks a spus ca managementul companiei este hotarat sa puna in aplicare planul de concediere a 10-15 % din personalul de 60.000 de angajati din toata lumea, dar ca refuza sa dea detalii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Citește și
Cum s-a văzut trecerea la work from home prin ochii integratorului IT
Setari Cookie-uri