Companiile de telefonie mobila Orange si Vodafone se afla in competitie pentru achizitionarea furnizorului spaniol de internet Ya.com controlat de Deutsche Telecom si ambele au facut "oferte interesante", a spus o sursa din industrie, informeaza NewsIn.

"Au ramas doar doi ofertanti in cadrul tranzactiei Ya.com", a spus aceeasi sursa care a vrut sa ramana anonima si care a confirmat astfel informatia dintr-un articol al cotidianului Expansion.

La sfarsitul lui martie, mai multe companii si-au exprimat interesul de a cumpara Ya.com, inclusiv Jazztel, Telecom Italia si Telmex, dar sursa mentionata mai devreme a spus ca nici una dintre acestea nu a venit cu o oferta solida.

Citeste si:

Deutsche Telekom a spus la inceputul lunii martie ca se afla intr-un proces de analiza a posibilitatilor de vanzare pentru Ya.com, furnizorul de internet pe care l-a achizitionat in 2000 la pretul de 550 de milioane de euro, in cadrul unui plan de diversificare a investitiilor nonstrategice.

Cu aproape 400.000 de abonati, Ya.com este pe locul patru intre furnizorii spanioli de servicii IT pe scara larga, dupa Telefonica, Orange si compania de televiziune prin cablu Ono.