Business Objects, furnizor de solutii de business intelligence (BI), a anuntat definitivarea contractului de achizitie a companiei Cartesis, valoarea tranzactiei fiind de 225 milioane de euro
Conform termenilor intelegerii, Business Objects va plati intreaga tranzactie cu bani lichizi. Achizitia s-ar putea definitiva in 90 de zile, perioada in care trebuie aprobata de catre adunarea actionarilor a Cartesis, precum si indeplinirea altor conditii de finalizare obisnuite.

Datorita ajustarilor contabile ale achizitiei, se asteapta ca tranzactia sa fie neutra sau sa creasca foarte putin castigurile in primul an si crescator ulterior, cand sinergia veniturilor si economia de volum vor fi realizate.

"Achizitia Cartesis ne va permite sa extindem solutii complete pentru biroul CFO-ului, prin oferirea de aplicatii multiplatforma si accesarea de baze de date multiple, raportare financiare si de management, incluzand declaratii fiscale consolidate si activitati de bugetare, toate pe platforma de BI numarul unu pe piata ”, a declarat potrivit NewsIn, CEO-ul Business Objects, John Schwarz. Activitatile de integrare a celor doua companii vor fi conduse de directorul general al Global Services si EPM Mark Doll si CEO Cartesis, Didier Benchimol.

Cartesis are peste 1.300 de clienti corporativi, 600 de angajati si 200 de consultanti la nivel mondial. Compania a obtinut peste 100 milionae euro venituri in ultimul an. Business Objects are peste 30.000 de clienti in intreaga lume.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri