Negocierile privind achizitia companiei de servicii online Yahoo de catre Microsoft au fost oprite, a anuntat Wall Street Journal, dupa ce vineri doua articole au fost publicate de catre WSJ si New York Post, potrivit carora cele doua companii discuta o posibila preluare sau chiar fuziune intre cei doi giganti IT.
Posibila tranzactie a fost estimata de analisti la peste 50 miliarde de dolari, Microsoft desfasurand acest demers prin intermediul consultantilor bancii Goldman Sachs.

Daca Microsoft si Yahoo ar incheia o alianta strategica, cele doua companii ar obtine impreuna o cota de 27% din piata publicitatii in cadrul rezultatelor din motoarele de cautare. In acest moment, Google are o cota de piata de 65%.

Publicatia New York Post arata ca Microsoft a mai inaintat un apel similar catre Yahoo acum câteva luni. De asemenea, CNN arata ca Microsoft a incercat, fara succes, sa cumpere parti din Yahoo si in primavara anului trecut. In 2006, un raport al companiei Merrill Lynch a recomandat Microsoft sa achizitioneze Yahoo, pentru a-si imbunatati pozitia strategica in fata companiei Google pe piata serviciilor online.

Microsoft a anuntat o majorare cu 65% a profitului inregistrat in al treilea trimestru al anului fiscal 2006/2007, depasind estimarile pietei pe fondul cererii peste asteptari pentru noul sau sistem de operare, Windows Vista.

Microsoft a raportat un profit net de 4,93 miliarde dolari, sau 50 de centi pe actiune in al treilea trimestru al anului fiscal 2006/2007, care a luat sfarsit la 31 martie, depasind rezultatul obtinut in aceeasi perioada a anului trecut, de 2,98 miliarde dolari, sau 29 centi pe actiune. Veniturile totale inregistrate in perioada ianuarie - martie 2007 au crescut cu 32%, pana la 14,4 miliarde dolari.

Specialistii si investitorii sunt de parere ca Yahoo nu va reusi prea curand sa micsoreze distanta fata de rivalul Google, in conditiile in care aceasta diferenta s-a marit constant in ultimul an. Cota de piata a Yahoo in ceea ce priveste cautarile pe internet a scazut continuu pana la nivelul de 27,5%, in timp ce Google si-a adjudecat 48,3% din aceasta piata, conform datelor publicate de comScore.

Yahoo a precizat ca venitul net inregistra in primul trimestru a scazut pana la 142 milioane dolari, sau 10 centi pe actiune, sub estimarile initiale, care s-au situat in jurul valorii de 160 milioane dolari, sau 11 centi pe actiune.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri