Compania Eastman Kodak a afisat o pierdere trimestriala mai mare decat se estima, deoarece reducerea costurilor a esuat sa contracareze scaderea vanzarilor de camere fotografice digitale, motiv pentru care actiunile Kodak s-au depreciat cu aproape 6%, informeaza NewsIn.

Liderul mondial in productia de film fotografic a redus, de asemenea, previziunile de profit pentru 2007 pentru produsele digitale si serviciile de imprimare, o zona de crestere vitala pentru companie. Kodak a mai anuntat ca traverseaza ultimul an de transformari costisitoare pentru trecerea catre digital, deoarece afacerea cu filme traditionale este in scadere.

Compania a mai spus ca pierderea neta s-a micsorat, in primul trimestru, pana la 151 milioane de dolari, respectiv 53 de centi pe actiune, de la 298 milioane de dolari, respecitv 1,04 dolari pe actiune, in aceeasi perioada a anului trecut.

Fara a lua in considerare costurile de restructurare si alte elemente speciale, pierderea din operatiunile curente a fost de 35 de centi pe actiune, mai mare decat orice estimari ale analistilor. Media estimarilor pentru pierdere a fost de cinci centi pe actiune, insa previziunile au variat foarte tare, de la o pierdere de 21 de centi pana la un profit de opt, potrivit estimarilor Reuters.

"Din punct de vedere operational, castigurile au fost slabe", a declarat analistul de la Cross Research, Shannon Cross, care a adaugat ca grupul "a castigat din restructurari, insa, aparent, au existat dificultati semnificative pentru afacerea de camere digitale".

Veniturile au scazut cu 8%, pana la 2,11 miliarde de dolari, de la 2,29 miliarde de dolari. Kodak si-a scazut previziunile de castiguri anuale pentru afacerea de camere digitale, intr-un interval cuprins intre 150 si 250 milioane de dolari, de la prognoza anterioara, de 200 pana la 300 de milioane de dolari.

Compania isi mentine previziunile de crestere a veniturilor din afacerera cu produse digitale in 2007 intr-un interval intre 3 si 5% iar veniturile totale anuale sunt estimate sa scada cu 4 pana la 7%. Actiunile companiei s-au depreciat, vineri, cu 5,8%, respectiv 1,51 dolari, pana la 24,46 dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri