Studio-ul independent de game development Amber anunță extinderea operațiunilor pentru de la Botoșani, oraș în care este prezent din octombrie 2019. compania românească a început oficial activitatea într-un nou sediu, în care își propune să angajeze încă 100 de persoane.

Amber Botoșani se află pe Calea Națională nr. 95, iar în acest moment peste 120 de specialiști își desfășoară activitatea în noul sediu. Printre aceștia, lucrează în sistem work from home angajații care locuiesc în localități din apropierea Botoșaniului, precum Săveni, Dorohoi, Suceava sau Iași.

“Ne dorim să atragem oameni din Botoșani și din alte localități din jurul orașului(...) Salariile și condițiile pe care le oferim sunt la un nivel ridicat si sunt identice cu cele din București”, a precizat Mihai Pohonțu, Chairman Amber.

Biroul din Botoșani oferă servicii de Quality Assurance (testare) pentru jocurile dezvoltate sau co-dezvoltate de Amber pentru platforme diverse - mobile, PC și console. Pe măsură ce compania va identifica proiecte și oameni potriviți, va extinde oferta de servicii și specializări, urmând să acopere programare, artă și game design.

Un prim pas pentru a crea o comunitate de profesioniști și de tineri talentați și interesați de domeniu este dezvoltarea unui program de training și mentorat care să îi ghideze spre specializarea dorită. Amber Botoșani va demara programul începând din toamna acestui an.

De la înființare și până în prezent, biroul din Botoșani a contribuit la la proiecte ale unor publisheri parteneri precum Scopely, Roblox, Cartoon Network sau SciPlay.

Amber continuă să caute talent în Botoșani și împrejurimi pe mai multe poziții precum Junior Game Tester, QA Project Manager, QA Test Lead și HR.

La nivel de grup, Amber a raportat în 2021 o cifră de afaceri record de 126,8 milioane de lei (30,5 milioane de dolari), o creștere cu 56% comparativ cu 2020. Amber are peste 1000 de angajați în birourile din București, Botoșani, Guadalajara, Montreal, Kyiv, San Francisco și Los Angeles.

Sursa foto: Amber

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri