Dupa reorganizare, Corporatia BenQ va primi numele de Jia Da (traducere temporara), iar compania ce isi separa activitatea va purta in continuare numele de BenQ Corporation si va fi detinuta 100% de catre Jia Da Corporation.

Planul de reorganizare va fi supus aprobarii in cadrul unei intalniri a actionarilor, pe 15 iunie 2007, iar Consiliul Director propune ca termen pentru separarea diviziei de business data de 1 septembrie 2007.

“Acest anunt reprezinta o continuare a aplicarii strategiei care permite grupului BenQ concentrarea pe doua directii specializate din IT&C”, declara K.Y. Lee, presedinte al Corporatiei BenQ. “Dupa intreruperea finantarii subsidiarei de telefonie germana, structura de business pentru produsele marca BenQ a devenit mult mai simpla si a capatat dimensiuni reduse comparativ cu serviciul care ofera capacitate de productie pentru alte companii. Asadar, aceasta este o decizie clara de separare a diviziei de productie de echipamente marca BenQ”.

Citeste si:

Divizia de business pentru produsele marca proprie a ajuns la un nivel si profit ridicat pentru a putea actiona autonom si a sustine independent dezvoltarea pentru o perioada scurta de 5 ani, beneficiind de vanzari si retele puternice de marketing la nivel mondial pentru desfasurarea activitatii. Asadar, dupa aceasta reorganizare, compania va avea o puternica implicare in dezvoltarea de tehnologii inovatoare, comunicatii mobile, produse electronice si design. Departamentele de vanzari si marketing care se ocupa de produsele marca BenQ la nivel mondial, diviziile de cercetare si dezvoltare, precum si Centrul de Lifestyle Design si o parte a Centrului de Tehnologie Avansata vor fi parte a acestei noi companii. Domnii K.Y. Lee, Jerry Wang, Conway Lee au fost desemnati ca Chairman, Vice Chairman, respectiv presedinte ai Corporatiei BenQ.

Aceasta reorganizare nu va afecta interesele actionarilor. Corporatia Jia Da se va pozitiona ca furnizor de servicii integrate de productie de echipamente de calculatoare, comunicatii si bunuri electronice cu tehnologii inovatoare si capacitati avansate de productie. Isi va consolida in continuare pozitia de lider, beneficiind de resursele interne ale grupului BenQ, concentrandu-se pe expertiza deja acumulata in proiectarea de dispozitive mobile, de afisare, electronico-optice si solutii informatice si de divertisment. Domnii K.Y.Lee si Sheaffer Lee vor continua sa fie Chairman, respectiv Presedinte ai Corporatiei Jia Da.