Vodafone Romania a prezentat in cadrul CERF prima demonstratie de 3G broadband - HSDPA, care aduce viteze de date mobile de pana la 3,6 Mbps – viteze de retea. Noile servicii 3G broadband vor aduce o viteza maxima dubla, pentru o experienta obisnuita de utilizare a serviciilor Vodafone, de la 1,4 Mbps, cat este in prezent, la 2,8 Mbps.

Noile servicii Vodafone 3G broadband vor fi lansate comercial, pana la sfarsitul lunii mai, in toate cele 23 de orase din Romania care au deja acoperire 3G broadband 1,8 Mbps : Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov, Iasi, Constanta, Craiova, Ploiesti, Sibiu, Oradea, Targu Mures, Arad, Pitesti, Galati, Braila, Satu Mare, Baia Mare, Bistrita, Bacau, Buzau, Alba Iulia, Turda si Deva.

Vodafone a mai anuntat la CERF alocarea, in cursul saptamanii urmatoare, de numere fixe proprii, pentru clientii solutiilor integrate de comunicatii. Alocarea de numere fixe in reteaua Vodafone va reduce semnificativ costurile totale de comunicatii pentru cele aproximativ 6 mii de companii care utilizeaza aceste servicii. Numerele fixe Vodafone vor avea prefixul „0372”, urmat de alte 6 cifre, si vor fi accesibile din principalele retele nationale de telefonie, mobile si fixe.