Gecad Technologies, dezvoltatorul aplicatiilor Axigen, singurele solutii romanesti de mesagerie electronica, a anuntat incheierea unui acord de certificare tehnologica bilaterala cu Avira GmbH, recunoscut producator mondial de solutii de securitate IT si antivirus.

Ca urmare a procesului de certificare, tehnologiile Axigen si Avira sunt perfect compatibile Astfel, Avira MailGate Suite, aplicatia ce scaneaza in timp real traficul intern si extern de emailuri intr-o companie pentru a preveni raspandirea de virusi, spam, spyware si alte programe periculoase se integreaza acum cu AXIGEN Mail Server, iar companiile care utilizeaza cele doua aplicatii beneficiaza de protectie sporita in fata amenintarilor informatice.

"Consideram ca siguranta comunicarii electronice in mediul de business reprezinta o preocupare de maxima importanta pentru toate companiile. Deoarece in ultimii ani am observat o crestere a volumului de amenintari informatice dar si o rapida diversificare a acestora, de la virusi la mesaje nesolicitate, phishing, impersonare si multe altele, certificarea bilaterala dintre Avira si Axigen vine sa compleze nivelul optim de securitate oferit clientilor nostri", a declarat Oana Bornaz, CEO Axigen/Gecad Technologies.

In prezent, AXIGEN Mail Server permite administratorilor de sistem sa stabileasca politici de securitate structurate pe sapte nivele diferite in cadrul aplicatiei, ceea ce demonstreaza atentia pe care dezvoltatorul roman o acorda protejarii infrastructurii informatice a clientilor sai.