Produsele din sectorul securitatii lansate in prezent pe piata din Romania sunt 90% din import si doar 10% provin din productia interna, potrivit presedintelui ARTS Silviu Clep. El a mai spus ca, deja, in primul trimestru din 2007 se observa o crestere a afacerilor pe aceasta piata a sistemelor de securitate.

"Chiar daca in Romania exista putini producatori de sisteme de securitate pentru cladiri rezidentiale, birouri si centre comerciale, totusi piata este intr-o continua crestere. in ceea ce priveste importurile, acestea provin, in special, din trei zone mari. Din Europa se remarca tari precum Germania, Marea Britanie si Italia, din America de Nord, Canda, Statele Unite, iar din Asia, cele mai multe importuri de echipamente si tehnici de securitate vin din Koreea, China si Taiwan", a declarat pentru NewsIn, presedintele Asociatiei Romane pentru Tehnica de Securitate (ARTS).

In opinia lui Silviu Clep, in Romania, activitatea de proiectare, instalare si mentenanta a sistemelor de securitate este reglementata de doua legi. Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor cu modificarile si completarile ulterioare pentru sistemele de alarma antiefractie, CCTV, control ala ccesului si monitorizare si legea nr. 307/2006 cu privire la apararea impotriva incendiilor.

ARTS este o organizatie apolitica, non-guvernamentala si non profit, care promoveaza si protejeaza interesele membrilor sai, asigurand reprezentarea lor in raporturile cu autoritatile publice, alte asociatii, diferite institutii si organisme. Asociatia a fost infiintata in luna ianuarie 2003 si a inceput sa functioneze in martie 2003.