Capacitatea de adaptare la noile tehnologii se dovedește a fi unul dintre principalii diferențiatori ai businessurilor de viitor, digitalizarea proceselor de lucru devenind un must al ultimilor ani.

În tot acest context, din ce în ce în ce mai multe companii decid să aloce un buget semnificativ către achiziționarea unei flotei moderne de device-uri pentru angajați, însă un studiu recent arată că prețul acesteia reprezintă în general doar 55% din costul total al deținerii de dispozitive. Cu alte cuvinte, se atrage atenția asupra costurilor ascunse ce pot interveni de-a lungul timpului, neglijate la momentul achiziției.

Conștientizarea dezavantajelor pe care deținerea device-urilor le poate aduce businessurilor mici sau medii a stat la baza dezvoltării unui nou model „asset as a service”, de această dată orientat către capacitatea de digitalizare a companiilor. Inki.tech vine cu o alternativă eficientă la clasicul ownership în ceea ce privește flota de laptopuri, telefoane și tablete, înlocuind cheltuiala inițială (CAPEX) cu un cost operațional (OPEX).

Din ce în ce mai multe companii realizează acum că și dacă operează cu marje de profit de 40%, nu sunt ferite de problemele de lichiditate. Dar dincolo de faptul că îmbunătățește cashflow-ul, INKI ajută companiile să aibă 100% predictibilitate asupra costurilor cu laptopurile, telefoanele și tabletele. Costurile neprevăzute cauzate de avarii accidentale sau interne, furturi, pierderi, mentenanța sau simpla necesitate de a le upgrada sunt eliminate de INKI prin faptul că toate dispozitivele sunt asigurate și preluăm toate costurile de mentenanță.” - declară Liviu Huluță, founder și CEO INKI.

În business, se spune adesea că fluxul de numerar este mai important decât profitul. Privind din această perspectivă, achizițiile tip employee benefits, precum laptopurile sau telefoanele de muncă sunt considerate un cash trap în fluxul de numerar. Practic, prin procesul de cumpărare se blochează sume mari de bani, fapt ce are efecte negative asupra fluxului liber de numerar, un indice financiar esențial în determinarea profitabilității unui business.

INKI propune în schimb o soluție smart și flexibilă, cu costuri lunare mult mai mici, ce oferă angajatorilor posibilitatea de a îmbunătăți cash-flow-ul și de a distribui numerarul în zone cu potențial de creștere, economisind până la 30% din costul total de achiziție și mentenanță a device-urilor.

Managementul unei flote complexe de device-uri adaugă cheltuieli semnificative, incluzând mentenanța, garanția, asigurarea sau costurile de transport și logistică, mai ales în contextul preferințelor forței de muncă actuale pentru joburile remote. În plus, toate aceste procese devin time-consuming atât pentru echipa managerială, cât și pentru staff-ul responsabil.

De la această premisă au pornit și fondatorii INKI, care au dezvoltat în ultimii ani un abonament all-inclusive care schimbă abordarea asupra gestionării ciclului de viață al dispozitivelor, fiind comparabil cu o echipă IT externalizată. Serviciul include livrarea și întreținerea dispozitivelor în funcție de nevoile individuale ale angajatului și securitatea dispozitivelor și a datelor stocate pe acestea. Totodată, opțiunea de a returna, upgrada sau schimba echipamentele în orice moment este unul dintre criteriile care au atras clienții către o astfel de abordare.

Atunci când se iau în calcul toate costurile asociate flotei de dispozitive, inclusiv costul inițial de achiziție, valoarea reziduală la finalul perioadei de utilizare, costul cu logistica, mentenanța și asigurarea, INKI de obicei ajunge să fie cu 20-30% mai ieftin pentru companie decât varianta în care dispozitivele sunt cumpărate și gestionate cu resurse interne.” - susține Andrew Shailer-Smith, CFO și co-founder INKI.

Toate dispozitivele puse la dispoziție sunt pre-configurate astfel încât datele să fie criptate și protejate pe întregul ciclu de viață, iar un dispozitiv să poată fi blocat de la distanță și datele sale să fie șterse complet, indiferent de locație, în cazul unui incident ce implică securitatea datelor. În plus, device-urile oferite de INKI sunt asigurate împotriva furtului, pierderii și a oricărui fel de daune accidentale.

Află mai multe detalii despre serviciile INKI pe website-ul oficial inki.tech.

Sursa foto: inki.tech

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri