Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiilor (ANRCTI) va scoate la licitatie mai multe licente de tip WiMAX, pana in septembrie, dupa aprobarea documentului de strategie BWA la nivel guvernamental, a declarat, citat de NewsIn, presedintele ANRCTI, Dan Georgescu.
Durata pentru care se va acvorda dreptul de utilizare a spectrului nu va depasi 30 septembrie 2013, data la care expira valabilitatea actualelor licente nationale in vigoare. Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a avut o runda de discutii cu operatorii detinatori de licente locale WiMAX, de 3,5 gigahertzi despre proiectul de stategie privind implementarea sistemelor BWA la nivel national, care s-au incheiat la finalul lunii aprilie.

Discutiile au avut in vedere durata de acordare a licentelor, procesul de acordare a acestora care va fi descris in caietul de sarcini si posibilitatea introducerii benzii de 2,5 GHz pentru implementarea sistemelor BWA de tip mobil. MCTI va analiza aceasta posibilitate in functie de recomandarile forurilor europene. Ministerul va elabora caietul de sarcini si lansarea acestuia spre consultare publica in urma dezbaterii pe tema documentului strategie.

Serviciile de acces la internet in banda larga au inregistrat in ultimul an o crestere cu 136%, numarul conexiunilor broadband fiind la sfarsitul anului 2006 de peste 1,75 milioane. Aceasta cifra reprezinta 54% din numarul total al conexiunilor de acces la internet.

Rata de penetrare broadband in Romania este de 8,2%, valoare ce plaseaza tara nostra peste media din EU10, respectiv 6,8 %. La nivel european, rata de penetrare broadband cea mai ridicata este in Danemarca, de 30,3 %, iar cea mai scazuta este in Turcia, de 3 %. Media in Uniuniea Europeana se situeaza in jurul a 15,6%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri