Bento Field Service Management (FSM) este un produs IT care oferă o nevoie pe care o au majoritatea companiilor: eficientizarea. Aceasta devine cu atât mai importantă atunci când vine vorba despre munca echipelor care sunt nevoite să lucreze în teren, a căror gestionare devine mult mai simplă cu ajutorul datelor transmise în timp real.

"Ideea Bento Field Service Management a apărut pentru că au existat clienți care au avut cererea asta și mă refer strict la Electrica și la Cez", a declarat Dan Giușcă pentru wall-street.ro.

Aceste companii, a povestit acesta, au avut la un moment dat un proiect de trecere la contoare smart, trebuind să lucreze cu subcontractori care să înlocuiască, efectiv, contoarele respective, moment în care a apărut nevoia managementului acelor echipe.

De asemenea, a arătat arhitectul software, exista și nevoia de a culege o serie de informații odată cu înlocuirea efectivă a contoarelor și atunci Bento a creat un astfel de sistem, după care echipa s-a gândit să generalizeze tool-ul.

Cât despre modul în care Bento FSM a ieșit în evidență în fața competitorilor, Dan Giușcă a recunoscut că la momentul respectiv existau mai multe softuri de același tip în piață, dar nevoile specifice ale clienților i-au făcut să îl aleagă pe acesta.

Ulterior, a explicat acesta, imediat ce Bento și-a demonstrat competența în ceea ce privește managementul echipelor, au și venit cerințele din piață.

Astfel, a adăugat Dan Giușcă, EON Assist a venit cu niște lucrări de verificare a instalației de gaze, lucrări constând în managementul lucrărilor din teren pe partea de verificări și revizii, iar ulterior cei de la Apa Nova București, care aveau nevoie de managementul echipelor de intervenție pentru instalațiile de distribuție de apă.

"Dacă luăm de exemplu povestea cu recensământul, pentru Bento FSM tot ce înseamnă înregistrarea formularelor este o simplă reconfigurare. Sigur că volumul de date este un amplu, dar sistemul pentru asta este făcut.", a concluzionat arhitectul software.

Cât despre bugetul necesar pentru a dezvolta Bento FSM, acesta a declarat că în primul an a existat planul de a investi undeva la 400.000 de euro.

Pe de altă parte, a adăugat Dan Giușcă, investiția a fost continuă, se derulează și în momentul de față, arătând totodată că Bento nu a făcut până acum nicio investiție atât de mare încât să nu fie recuperată chiar în anul respectiv.

Sursa foto: Bento

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri