Anul trecut, 70% dintre gospodăriile din Uniunea Europeană au beneficiat de internet de mare viteză, în creştere de la doar 16% în 2013, arată datele publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

În 2021, Malta a înregistrat o acoperire de 100% în ceea ce priveşte internetul de mare viteză pentru toate gospodăriile. Iată cum arată topul complet:

  1. Malta (100%)
  2. Luxemburg (96%)
  3. Danemarca (95%)
  4. Spania (94%)
  5. Letonia (90,7%)
  6. Ţările de Jos (90,6%)
  7. Portugalia (90,5%)
  8. Irlanda (88,7%)
  9. România (87,1%)

La polul opus sunt Grecia (20%), Cipru (41%) şi Italia (44%), scrie Agerpres.

În 2021, Comisia Europeană a adoptat primul program de lucru pentru componenta digitală a Mecanismului pentru interconectarea Europei (MIE Digital), care defineşte domeniul de aplicare şi obiectivele acţiunilor sprijinite de UE care sunt necesare pentru îmbunătăţirea infrastructurilor de conectivitate digitală ale Europei. Aceste acţiuni vor primi o finanţare de peste un miliard de euro.

Prin stimularea investiţiilor publice şi private, MIE Digital va contribui la implementarea unor proiecte de conectivitate de interes comun pentru UE şi la instalarea unei infrastructuri de înaltă performanţă sigure, securizate şi durabile, inclusiv a reţelelor la nivel de gigabit şi 5G în întreaga UE. Îmbunătăţirea infrastructurii de conectivitate a Europei va fi esenţială pentru realizarea transformării digitale a Europei, precum şi pentru asigurarea faptului că toate gospodăriile din UE dispun de conectivitate la nivel de gigabit şi toate zonele populate sunt acoperite de tehnologia 5G până în 2030.

Eurostat apreciază că s-au făcut progrese considerabile în conectivitatea cu reţele fixe de foarte mare capacitate (VHCN) în UE.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri